Verrijking Low-Code platform OutSystems vereenvoudigt inzet AI, IoT en machine learning

 

Het Low-Code platform van OutSystems breidt uit met nieuwe functionaliteiten voor de eenvoudige integratie van Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en machine learning met bedrijfsapplicaties. Deze integratiemogelijkheden zijn beschikbaar als connectors in de Forge-bibliotheek, waar ontwikkelaars binnen de OutSystems Community open source-oplossingen uploaden en delen. Dankzij de verrijking van het Low-Code platform kunnen organisaties eenvoudiger op trends inspelen en de ontwikkeling van applicaties verder versnellen.


AI, IoT en machine learning veranderen de manier waarop bedrijven zakendoen. Organisaties passen cognitief leren en analytics toe op de data die ze verzamelen via apparaten en sensoren. De informatie en inzichten die dit oplevert, opent een wereld aan mogelijkheden waarvan bedrijven het bestaan soms niet eens kennen. De nieuwe connectors voor het OutSystems platform brengt deze inzichten sneller binnen handbereik en onderstreept de kracht van IT als aanjager van de digitale transformatie.


De connectors zijn te integreren met toonaangevende platforms voor machine learning en IoT, waaronder IBM Watson, Microsoft Azure Cognitive Services en Amazon Web Services Machine Learning & IoT. Deze en meer connectors zijn beschikbaar op www.outsystems.com/forge.


“We staan aan de vooravond van een tijdperk waarin de manier waarop we de enorme hoeveelheden data om ons heen verzamelen, analyseren en inzetten drastisch verandert,” zegt João Tedim, Cloud & Enterprise BG lead bij Microsoft Portugal. “Nieuwe doorbraken op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie maken dit mogelijk. Dit alles heeft een enorme impact, van de manier waarop ondernemingen hun bedrijfsresultaat verbeteren tot aan hoe we werken en zelfs winkelen.”


Willem van Enter, Vice President EMEA bij OutSystems: “Eén van de succesfactoren van het OutSystems platform is de eenvoud waarmee snel nieuwe applicaties te ontwikkelen zijn. Financiële dienstverlener Deloitte LLP heeft de proef al op de som genomen en past kunstmatige intelligentie nu toe bij het snel bepalen van gedragsrisico’s. Ook ISB Global beschikt over de nieuwe connectors. Hiermee zorgen zij voor disruptie in de markt voor afvalinzameling, door dienstroosters en routeplanning voor het legen van afvalcontainers met IoT en kunstmatige intelligentie te optimaliseren. Wij zijn trots dat we dankzij deze nieuwe uitbreidingen van het OutSystems platform nog beter kunnen bijdragen aan het innovatievermogen van onze klanten.”