Wat is Low-code?

Wat doe je eigenlijk de hele dag?


Hoe leg je aan je partner, kind, opa of oma uit wat je de hele dag aan het doen bent. De bouw van een app of software ontwikkeling in het algemeen is meestal erg abstract. Dan wordt meestal gedacht of gezegd "oh hij doet iets met computers…" Of je krijgt de vraag of je even kunt helpen met een computer of printer-probleem.

 

Het Interactie Ontwerp (UX of UI) is vaak makkelijker uit te leggen, omdat iemand dan direct met een voorbeeld komt van een UX bad-practise. Geeft vaak een leuk gesprek en soms zelfs vernieuwd inzicht.

 

Met een Low-code platform werken klinkt al direct technisch, of wordt gezien als containerbegrip of abstract, laten we het concreet maken.


LEGO®


Recent vroeg ik voor mijn verjaardag LEGO®. Waarom? I like it om verschillende redenen; ik gebruik het om mijn eigen creativiteit te prikkelen, of iets uit te werken in concept (bijv tijdens een Design Thinking Prototype fase). Het raakt de essentie van een low-code platform als OutSystems, maar dan biedt OutSystems nog een aantal mooie extra’s.

 

Als je LEGO® speelgoed koopt, bijv de Ultimate Collector’s Millennium Falcon dan kun je uiteraard deze volgens de instructies nabouwen. Eenmaal gebouwd, kun je met voldoening genieten van je bouwwerk. Misschien geef je het een prominente plek in huis om vrienden/familie te laten zien dat LEGO geen kinderspel is ;-)

 

Echter iets volgens het boekje maken is slechts 1 aspect van de LEGO-gedachte. Het grootste en belangrijkste aspect is dat je alles kunt maken wat je maar bedenkt. Je hebt iets in handen om je creativiteit te uiten, of het nu een eigen variatie van de Millennium Falcon is, of iets simpels wat de essentie vangt (more on that later).


Hit the wall


Met mijn LEGO verzameling loop ik soms tegen een beperking aan, door of te weinig stukjes of gebrek aan specifiek gevormd blokje… Dit is precies de beperking waar je bij veel low-code platformen tegenaan loopt. Of in de vorm van; het zit er niet in; bijv. geen offline capabilities, of je hebt een lock-in en je hebt het er maar mee te doen.

 

Het mooie van het OutSystems platform is dat het daar op anticipeert. Je krijgt met het platform een 3D-printer om eigen LEGO blokjes te creëren (Integration Studio).

 

Je kunt ook gebruik van andere "LEGO-blokjes" of bouwwerken die door door de community zijn gemaakt (Forge). Creativiteit heeft geen grenzen ;-)

 

Keep it simple

 

Met genoeg LEGO blokjes kun je alles bouwen, maar vaak zit de kracht in eenvoud. Het vastleggen van de essentie zoals bijvoorbeeld Christhoph Niemann fenomenaal doet in zijn "I LEGO NY" boek. Het spreekt tot de verbeelding en geeft misschien zelf inspiratie aan nieuwe creativiteit..

 

Dit aspect aan LEGO is niet uniek aan OutSystems, maar het is wel een mindset die van toepassing is in het ontwerp en bouw van je app. Focus op het optimaal bedienen van je gebruiker zonder al teveel extra toeters en bellen. Gelukkig is het OutSystems platform open en flexibel genoeg om niet alleen iets simpel te houden, maar ook om in complexe mission critical omgevingen te acteren, waardoor ook eenvoudig om kan gaan met feedback en aanpassingen. (Meer daarover in mijn vorige blog; Fail fast, fail better)

 

Unbeatable speed

 

Terug naar de (LEGO) Millenium Falcon, dit schip bewees zijn naam door de Kessel Run in 12 parsecs doen, waar 18 parsec standaard was. OutSystems bewijst dat creativiteit, snelheid en performance van je apps geen grenzen mogen kennen, maar juist eerder moeten verleggen. Je kunt er alles over lezen in hun White Paper.

 

Wat doe je de hele dag?

 

Bij het eerst volgende moment op een volgende verjaardag, feestje of tijdens het eten aan de keukentafel kun je vertellen hoe tof het is om de hele dag met LEGO te spelen. Misschien dat je neefje of nichtje je vraagt te helpen met zijn of haar LEGO creatie en wie wil dat nu niet! ;-)

 

 

 

 

Je kunt deze blog hier downloaden

 

Dit artikel is ook geplaatst op LinkedIn

 

 

 

Please reload

Recente Posts
Please reload

Inforza Projecten BV
Kelvinring 44
2952 BG Alblasserdam
t: 078-6933302

Producten

Diensten

Bedrijf

Volg ons

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • LinkedIn Social Icon

Thema's

Sectoren

Meer