Taking the Next Step

Als het gaat om low-code platforms is OutSystems duidelijk in de lead en neemt daarin de voortrekkersrol. OutSystems biedt een platform waarop je ontzettend snel mooie mobiele apps (iOS/Android) en web-applicaties maakt met een geweldige look & feel. Dus wat doe je als aan de top staat, juist je neemt een Next Step om de lat nog hoger te leggen. Het platform geeft een boost aan prototyping en het opzetten van apps met de volgende twee nieuwe features in het platform.


App Templates

Een van de features is de App Template die zich het best laten omschrijven als bouwstenen om het proces van je medewerkers of klanten snel te realiseren. Deze bouwstenen bestaan uit een Onboarding bouwsteen, dit houdt in dat de gebruiker kort wordt rondgeleid door de coole features van de app. Een andere bouwsteen is dat de app-gebruiker middels diverse authenticatie scenario’s kan inloggen/registreren; gebruikersnaam en wachtwoord, pincode of TouchID (wat mij betreft de uitblinker). Andere bouwstenen zijn een Google Maps integratie, of input masks om ingevoerde gegevens mooi op te maken.

Het mooie aan deze bouwstenen is dat deze volledig te stylen zijn, volledig compatible met Silk UI Themes. Volledige flexibiliteit om eigen of bedrijfs style guides te volgen en toe te passen.

Zeker in zogenaamde "Fail fast" trajecten heb je in zeer korte tijd al een zeer sophisticated applicatie, waarbij deze templates je helpen te concentreren op de features van je Minimal Viable Product.
Mobile Customer App Template

 

 
Mobile Theme Customizer

Om nog even terug te komen op het volgen van style guides en het toepassen van een goede look & feel, hier kan veel tijd in (verloren) gaan. De Look & feel ontwerpen kan veel tijd kosten en waarom zou dit niet veel sneller kunnen? Dat is precies waar de Mobile Theme Customizer als nieuwe feature een geweldige boost geeft aan je design fase. Wanneer tijd schaars is, wil je geen kostbare tijd verliezen door dit in een volgende sessie te bespreken. Pas je theme on the fly aan en de preview toont hoe de app er uit komt te zien.

One more thing, als je echt de kracht van Mobile Theme Customizer wil ervaren, gebruik de Live Preview. Met Live Preview scan je met je app een QR code en alle wijzigingen in de theme zijn direct zichtbaar op je device. Of het nu gaat om gebruik van kleur of de opmaak van button groups of andere widgets. Waarbij je eerst een app moest deployen om style wijzigingen (klein of groot) te previewen met OutSystems Now is verleden tijd. Zo kun je nog efficienter te werk gaan in het ontwerpen van een geweldige look & feel voor je App.

 


Next Step 2017

OutSystems zit duidelijk niet stil en there is much more to come in het ontwerpen en realiseren van mobiele/web apps met een geweldige look & feel. Proeft het naar meer, kom dan vooral naar het OutSystems Next Step Event, 10 Oktober 2017. Inforza is Silver Sponsor van Next Step 2017, kom dan ook zeker even langs bij ons op de stand!

 

See you there!

 

 

 


Je kunt deze blog hier downloaden

 

Please reload

Recente Posts
Please reload