Legacy Modernisatie

20/04/2016

 

Is het tijd om afscheid te nemen van het mainframe of is het beter het mainframe te omarmen en te moderniseren?

De wereld is in een razend temp aan het veranderen; business modellen, bedrijven en functies zijn aan constante transformatie onderhevig. Deze ontwikkelingen verplichten organisaties te innoveren om competitief te blijven.

Vanwege kosten, toenemende complexiteit en de opkomst van nieuwe technologieën is het de vraag of het mainframe op de gewenste snelheid mee kan. Kosten voor extra-capaciteit (op basis van MIPS of MSU gebruik) zijn hoog. Inkoop van extra capaciteit, nodig om snel veel te kunnen testen, wordt namelijk vanwege het kostenaspect meestal vermeden, met allerlei kwaliteits-issues tot gevolg. Complexiteit van het applicatie-portfolio is door jarenlange uitbreidingen sterk toegenomen en beheersbaarheid hiervan afgenomen.

Aanpassing van Legacysystemen wordt vermeden vanwege het ontbreken van de functionele kennis, de systemen hebben vaak nog tekst gebaseerde schermen en kan er geen gebruikgemaakt worden van faciliteiten zoals web services, ontwikkelaars met voldoende kennis van Cobol of RPG zijn steeds schaarser beschikbaar.

De verhouding van het IT-budget besteding voor Onderhoud & Innovatie wordt ieder jaar nadeliger voor Innovatie; Onderhoud neemt toe waardoor het Innovatie-budget afneemt. Er komt een moment waarin er geen budget resteert voor vernieuwing en voor IT geen mogelijkheid meer beschikbaar is om de business te helpen verdere innovatie te realiseren. Dat is het "Keep The Lights On" Dilemma; Forrester noemt dit de "IT Crunch".

Hoe pak je Legacy-modernisatie aan?

Modernisering is op 3 manieren mogelijk:

  • Herschrijven van de applicaties

  • Vervangen door een standaard softwarepakket

  • Hergebruik waarbij de bestaande applicaties als uitgangspunt worden genomen

De gefaseerde legacy modernisatie aanpak van Inforza voorziet in een gecontroleerde vervanging en door toepassing van nieuwe technologieën realiseren wij stapsgewijze modernisatie en is daarmee geen sanering, maar innovatie. Door deze fasen bewust te doorlopen, breng je structuur in het moderniseringstraject en ondervang je onvoorziene zaken.

Met Inforza bent u in staat gedegen keuzes te maken om de noodzakelijke innovatie werkelijk te realiseren en bevat de volgende fasen:

 

 

Please reload

Recente Posts
Please reload