Fail Fast, Fail Better

In 2015 schreef de relatief onbekende tennisser Stan Wawrinka geschiedenis door tot ieders verbazing zijn eerste Grand Slam in de Australian Open te winnen. Tot die tijd werd de tennis wereld gedomineerd door de big four; Nadal, Federer, Murray en Djokovic. Tijdens dit toernooi versloeg hij zowel Nadal als Djokovic. Nog nooit had Wawrinka; in de 7 jaar daarvoor een wedstrijd tegen een van deze heren gewonnen, 12 verloren van Nadal, 14 van Djokovic.


Geïnspireerd door Samuel Beckett’s quote, na het zoveelste verlies op rij in 2014, realiseerde hij zich dat er altijd teleurstelling, kopzorgen en verlies zijn. De vraag is: hoe ga je ermee om en wat kun je doen om het positief in te zetten. Om deze inspiratie zijn realiteit te maken tatoeëerde Wawrinka deze quote op zijn arm, zo begon zijn succes.


Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
— Samuel Beckett


Ever tried, ever failed


Het trackrecord van mislukte IT projecten is indrukwekkend, waarbij er redenen genoeg zijn waardoor deze zijn mislukt. De big four die dit domineren zijn; Enorme Backlog, Geen Innovatietijd, Schaarse Resources en Complexe Systemen.


In 2001 begon het toen nog relatief onbekende OutSystems met zijn opmars, als dit de dominerende spelers in de markt zijn, dan is het tijd dat deze verslagen worden. Nu 16 jaar later heeft OutSystems een indrukwekkend aantal Grand Slam titels weten te behalen door te leren van falen, feedback en laten zien dat het anders kan!


Fail better


Zelfs wanneer je op een Agile manier je mobile apps ontwerpt en realiseert zul je altijd feedback en nieuwe verzoeken ontvangen. De kunst van fail better is, hoe adequaat en snel je verandering kunt omarmen om je niet uit het veld te laten slaan door één van de big four. En dat is waar de OutSystems App Feedback jouw als organisatie sterk maakt.

 

OutSystems In-App Feedback


Niet alleen handig in een Prototyping (of Fail Fast) fase waarin key-users feedback mogen geven, maar ook juist wanneer de applicatie zich verder ontwikkelt. Embrace change. No matter. Publish again. Embrace again. Embrace better!


One more thing, embrace again


Er is altijd een gebruiker die fouten en errors te zien krijgt, waar andere geen problemen ervaren. Laten we deze gebruiker “Jan” noemen voor de beeldvorming. Hoe kan het toch dat Jan continue geplaagd wordt door dit soort perikelen? Moet Jan dan maar als enige lijden, terwijl de rest nergens last van heeft? Nee Jan, ook jouw feedback pakken we op en rekenen af met deze frustratie. De OutSystems Mobile Debugger stelt je in staat om samen met Jan te zitten. Koppel zijn mobile device aan je laptop, geen noodzaak om online te zijn. Let’s start debugging.


Bedankt Jan voor het "Fail again"; we embrace again!
 

OutSystems Mobile App Debugger



 

 


Je kunt deze blog hier downloaden

Please reload

Recente Posts
Please reload