Digitale Transformatie

04/05/2017

Het is niet de vraag of je meegaat, maar meer hoe; de wereld digitaliseert sneller dan ooit

 

Elke industrie voelt de impact van digitale transformatie, ook die waarin jij actief bent. Jouw klanten, werknemers, partners, concurrenten of nieuwkomers in je markt, zullen niet wachten tot je bedrijf klaar is om de kloven te dichten en de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

 

Digitale transformatie heeft tot doel om de klantwaarde en prestaties van organisaties radicaal te verbeteren, door toenemende adoptie van digitale middelen.

 

De zakelijke transformatie wordt gerealiseerd door inzet van innovatieve technologieën. Dit zal digitalisering van bedrijfsprocessen efficiënt laten verlopen en hiermee nieuwe klantervaring en nieuwe bedrijfsmodellen creëren.

 

Een onderzoek van IDC heeft aangetoond dat eind 2017, twee-derde van alle CEO`s digitale transformatie tot de kernstrategie zal behoren. Aansluitend komt uit `t onderzoek ook naar voren dat 70% van C-level en IT executives er geen vertrouwen in hebben dat het implementeren van digitale transformatie niet binnen een acceptabel tijdsbestek zal plaatsvinden.

 

Ondernemingen zijn bezig met digitale transformatie terwijl essentiële processen nog onvoldoende gedigitaliseerd zijn, of de diverse systemen en bestaande processen, die nodig zijn voor het bereiken van de doelstellingen, nog niet hebben met elkaar verbonden. Ik zie dat heel vaak b.v. op het vlak van de ontsluiting van gegevens in verband met klantenhistoriek en informatie.

 

Waarom zal de traditionele benadering niet tot het gewenste resultaat leiden:

 

  • Gebrek aan digitale verandering

 

Voor veel organisaties is het onmogelijk om de digitale transformatie te realiseren die nu zo nodig zijn. Het zodanig wijzigen en schalen van applicaties dat de business groeit is zeer uitdagend.

 

  • Tijdrovend

Het duurt te lang voordat nieuwe toepassingen beschikbaar zijn.

 

  • Schaarse resources

 

Development capaciteit c.q. resources zijn schaars en bestaande resources zijn meer dan bezet. Digitale transformatie draait niet alleen om techniek, maar ook om het toepassen ervan. Die techniek moet voldoende betrouwbaar en uitontwikkeld zijn. het gebruiken van technologie maakt een andere manier van zaken doen mogelijk.

 

Hoe kom je wel tot een digitale transformatie en gewenst (snel) resultaat:

 

Klanten fundamenteel beter bedienen en efficiënter werken met behulp van digitale technologie. Dat betekent je bedrijf of organisatie opnieuw uitvinden en een digitaal bedrijf of softwarebedrijf worden. Het uiteindelijke doel: meer business.

 

Om je bedrijfsvoering echt volledig te digitaliseren, is het van belang een omnichannel-strategie te formuleren en van buiten naar binnen te werken. Dus begin aan de buitenkant, bijvoorbeeld met een mobiele app, en koppel die aan je bestaande omgeving.

 

Stel de klant/gebruiker centraal, breng je applicatielandschap op orde; dit zal gemoderniseerd moeten worden. Software en technologie speelt een onmisbare rol bij digitale transformatie. Inforza kan helpen bij vraagstukken als het opruimen van ‘technische schuld’ en het omgaan met legacy software. Dat zal stapje voor stapje vernieuwd moeten worden en omgebouwd zodat alles omnichannel wordt. Zo zijn bijvoorbeeld de mobiele app, website, webshop en erp aan elkaar gekoppeld en continu in-line met elkaar en up-to-date. Het bedrijf kan zijn klant via alle kanalen optimaal van dienst zijn. Kijk naar legacy die onderscheidend is voor uw organisatie. Systemen die meestal niet onderscheidend zijn voor de bedrijfsvoering, een hr-systeem bijvoorbeeld, hoeven niet opnieuw gebouwd te worden; daar volstaat een standaard component of pakket.

 

De relatie tussen IT en “de rest van de business” is essentieel (het dichten van de kloof die vaak tussen beiden bestaat, focussen op de zelfde doelen en de rol van IT niet over het hoofd zien).

 

Maar ook het moderniseren van in huis software ontwikkeling door het gebruik van een nieuw web-of app platform. Maak hiervoor gebruik van een bewezen technologie, waarmee de digitale transformatie direct in gang gezet wordt, bouw nieuwe en robuuste applicaties in een

 

“handomdraai”. Wijzig en schaal de applicaties zodanig dat deze groei van de business faciliteren. Stel uw digitale resources in staat om productiever te zijn en lever meer!

 

Please reload

Recente Posts
Please reload