AI Infused Development

OutSystems NextStep 2019 is inmiddels achter de rug, maar er zijn nu

alweer zoveel zaken om naar uit te kijken.

 

Voor iedereen die er niet bij kon zijn, de korte samenvatting is; Tof event en er was een mega scherm nodig om alle nieuwe features netjes naast elkaar te tonen…

 

Een van die features was het AI Infused Development, dus gedurende je development werkzaamheden kun je een beroep doen op AI suggesties.

 

Het helpt de pro’s te focussen en helpt beginners snel op stoom te komen in het ontwikkelen van je app.

 

Best tof hoe dit niet alleen vol in ontwikkeling is, maar ook al direct beschikbaar gemaakt wordt. Het mooie is dat OutSystems ervoor kiest om iteratief te releasen. Dit maakt het mogelijk voor iedereen hiervan te proeven en te ervaren wat het met je productiviteit doet.

 

Leren is hierin wel the magic word. Met Deep Learning worden patronen herkent, opgedaan en vergeleken. Dus elke week wordt de AI weer wat slimmer. 

 

 

HOW? Anonymised flow data

 

Het leren van meest gebruikte patronen. Als individu leer je in de loop van de tijd patronen, best practices etc. Alleen nu met deze assistant praten we over op grote schaal opdoen van kennis welke patronen zijn ontwikkeld. 

Deze patronen worden geanonimiseerd, want er is geen relevantie in dit proces om te weten of het over products of customers gaat.

 

 

HOW? X-Ray & code DNA

 

Met alleen data kom je er niet. Met X-Ray wordt de geanonimiseerde data geanalyseerd. Wat ze noemen ene deep code analysis & normalisation. De dependencies in kaart gebracht (dependency graph), en met behulp van een component wat Code DNA heet, leert het generieke patronen met Deep Learning modellen. 

 

 

Zie hier een simpele bootstrap action ter illustratie:

 

 

 

  • Afhankelijkheid: check of een entiteit records heeft, uitkomst check bepaalt vervolg actie (in dit geval import) of einde van de flow.

 

  • Patroon: Een lijst wordt recursief doorlopen en gebruikt een local variable om elk item uit die lijst te creëren in een tabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De AI van OutSystems maakt daarin gebruikt State-of-the-art Graph neural networks algoritmes, zodat het complexe relaties, dependencies en patronen leert in niet-lineaire data, zoals OutSystems code.

 

Prediction of the next node

 

De kracht zit hem ook in de eenvoud van de assistant. De suggesties die door de AI wordt gegeven zullen niet meer dan 6 suggesties zijn. In sommige gevallen slechts 1, omdat de zekerheid van de mogelijkheid zo groot is, dat andere opties niet relevant zijn.

 

Een sneak peak hoe de assistant in de praktijk werkt.

 

Bron: AI Assistant demo (William Vermeulen) - YouTube.

 

Good stuff OutSystems met wel een kleine suggestie; een “grab a coffee” node :)

 

Meer weten, check ook deze blog van OutSystems die daar verder in detail treedt:  Augmenting The Work of OutSystems Developers With AI-Assisted Development

 

Dit artikel is ook geplaatst op LinkedIn

 

 

 

 

Please reload

Recente Posts
Please reload