OutSystems opnieuw leider Low-Code innovatie met eerste Visual Debugger ooit

Het visueel kunnen opsporen van bugs in code maakt voor developers de Low-Code ontwikkelcyclus van applicaties rond.


Utrecht, 4 december 2017 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, introduceert vandaag de allereerste visuele Low-Code Debugger. Dit biedt developers de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier code te troubleshooten op zowel servers als mobiele apparaten. Deze ontwikkeling maakt OutSystems opnieuw leider in Low-Code innovatie.

Low-Code ontwikkelplatformen helpen organisaties innoveren en stimuleren de digitale transformatie. Daarnaast stelt het development-teams in staat om tien keer sneller oplossingen te leveren dan mogelijk is met traditionele codering. Een cruciaal onderdeel van het digitale landschap van organisaties is het creëren van nieuwe mobiele ervaringen die aansluiten op de laatste technologieën. Hierbij moeten de development-teams rekening houden met complexe bedrijfslogica en ondersteuning van offline data-synchronisatiepatronen. Tot vandaag was er voor het debuggen van deze geavanceerde applicaties geen Low-Code oplossing beschikbaar.

Huidige werkwijze van debuggen
Voor vandaag was de beste werkwijze voor het debuggen van mobiele apps een ingewikkelde reeks plug-in-installaties, configuratie-instellingen en scripts. Dit geldt ook voor de apps die
met een Low-Code platform zijn gebouwd. Deze werkwijze vraagt van developers om de code stap voor stap door te lopen met complexe development-tools. Dit proces vereist bepaalde competenties die de gemiddelde developer vaak niet bezit.

Gonçalo Borrêga, Head of Product bij OutSystems: “Vandaag hebben we een nieuwe standaard gezet voor developers die moeite hebben met het debuggen van code op mobiele apparaten. Het bieden van een Low-Code aanpak voor het bouwen van rijke mobile experiences en vervolgens van de developers verwachten dat ze debuggen met complexe development-tools, past niet bij elkaar. We zien dat developers complexe interacties en logica modelleren, waarbij ze gebruikmaken van native capabilities. Door een naadloze en visuele bug-opsporingservaring te bieden, of dit nu op een iPhone, Android of server draait, zorgen we ervoor dat de development-teams gedurende de gehele ontwikkelcyclus van de voordelen van Low-Code genieten.”

Marktvoorspelling
Onderzoeksbureau Gartner voorspelt: ‘De groei van de Mobile Application Development Platform (MADP-)markt zal in 2017 met ongeveer 18 procent toenemen en tussen 2018 en 2021 zal er een Compound Annual Growth Rate (CAGR) zijn van tussen de 15 en 17 procent.’ Dit staat in
Gartner’s Magic Quadrant voor mobiele app-ontwikkelplatformen, juni 2017.* Gartner stelt verder: ‘Steeds meer MADP’s bieden ondersteuning voor wearables, chatbots, virtual personal assistants (VPA’s) en conversational UI endpoints via dezelfde services en API’s die zij maken voor mobiele apps en web.’

Voordelen
Deze functies verrijken de ervaring voor de gebruiker, maar creëren extra complexiteit voor de developer. Door een consistente Low-Codebeleving aan te bieden lost OutSystems twee grote uitdagingen op. Ten eerste kan deze Low-Code skillset worden gebruikt om elk type applicatie te maken en bugs op te lossen, waardoor teams meer resourcing-opties hebben voor projecten. Ten tweede vermindert Low-Code de overdrachtstijden van kennis aanzienlijk, waardoor het risico op fouten in nieuwe mobiele initiatieven wordt verminderd.

*Gartner, “Magic Quadrant for Mobile App Development Platforms,” Jason Wong, Van L. Baker, Adrian Leow, Marty Resnick, 12 juni 2017.