Proof of Low-Code Life: De belangrijkste bevindingen van het State Of Application Development Report van OutSystems

 

In maart 2018 stuurde OutSystems een enquête naar IT-professionals over de hele wereld, meer dan 3.500 van 116 landen reageerden. Ze beantwoordden vragen over de prioriteiten en uitdagingen voor applicatieontwikkeling en de strategieën die zij gebruiken om de levering te versnellen - en daarnaast of deze strategieën werkten. De antwoorden zijn geanalyseerd en het resultaat is het vijfde jaarlijkse OutSystems-rapport van de State of Application Development. Je kunt het volledige rapport hier downloaden.

Neem een kijkje in een aantal van de belangrijkste bevindingen van OutSystems in deze infographic.

 

We hebben hieronder de 6 belangrijkste bevindingen nog even voor je op een rijtje gezet.

We hebben groot Low-Code nieuws voor je.

Het onderzoek heeft aangetoond dat low-code niet langer alleen voor innovators en early adopters is. Drieënveertig procent van de respondenten zei dat bij hun organisatie al een low-code platform in gebruik was of op het punt stond om er een te gaan gebruiken en de meerderheid van IT-leiders heeft nu low-code op hun radar staan.

De uitkomst? Er zitten spannende en drukke tijden aan te komen voor marktleiders zoals OutSystems. (OutSystems heeft de enquête opzettelijk gepromoot met behulp van externe media om ervoor te zorgen dat niet alleen OutSystems-fans ondervraagd werden.)

Wat biedt Low-Code nog meer?

Met een redelijk grote steekproefomvang zijn de antwoorden van degenen die Low-Code gebruiken  vergeleken met die van organisaties die dat niet doen. De resultaten toonden aan dat de gebruikers van Low-Code verschillende voordelen behaalden ten opzichte van hun tegenhangers. Kijk eens:


Gelukkiger met applicatie ontwikkel-snelheid. Gebruikers van Low-Code beschrijven hun organisatie eerder als blij of enigszins blij met de snelheid van de ontwikkeling van de applicatie
Sneller. Gebruikers van Low-Code waren vaker in staat om applicaties te leveren in vier maanden of minder
Meer Agile. Gebruikers van Low-Code scoorden beter met agile maturity level 3, 4 of 5
Betere DevOps-maturity. Gebruikers van Low-Code scoorden vaak beter met een DevOps- maturity level 3, 4 of 5
Minder backlogs. Gebruikers van Low-Code hebben aangegeven geen applicatie ontwikkel achterstand te hebben.
Minder schaduw IT. Gebruikers van Low-Code waren eerder geneigd Citizen Development te beschrijven als strak geregiseerd.

Download nu jouw exemplaar om de getallen voor deze criteria te zien.

Wat is er verder nieuw?

Samen met het goede nieuws over low-code, zijn er enkele andere belangrijke feiten in de wereld van applicatieontwikkeling in 2018:


• De vraag naar applicatieontwikkeling ligt op een historisch hoog niveau. Het aantal aanvragen dat in 2018 is ingediend, is hoger dan ooit, van 10 naar 25.
• Bovenmatige ontwikkelingstijd. Voor bijna de meerderheid van de respondenten is de gemiddelde tijd om een web- of mobiele applicatie te leveren vijf maanden of langer.
• Backlogs blijven hardnekkig. Voor bijna een derde van de respondenten, verbeteren App Dev backlogs niet
• Ervaren ontwikkelaars zijn moeilijk te vinden. Een overweldigende meerderheid van de respondenten beschreef applicatie ontwikkel talent als schaars, met een langere wervingstijd en meer kosten.
• Agile en DevOps-practises zijn maar langzaam tot volwassenheid te krijgen. De meeste respondenten zeiden dat hun organisaties het afgelopen jaar hebben geïnvesteerd in agile tools en services. De gemiddelde score voor agility-maturity was echter onder de maat. Van organisaties die het afgelopen jaar hebben geïnvesteerd in DevOps hulpmiddelen en services, bevond de maturity-score zich in de lagere regionen.
Klantgerichtheid is in opkomst. Veel organisaties hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in klantgerichte werkwijzen, waaronder customer journey mapping, Design Thinking en lean UX. Voor de nieuwe apps die gepland staan voor ontwikkeling in 2018, werden de apps die direct door klanten of zakelijke partners worden gebruikt geïdentificeerd als de belangrijkste. Interne bedrijfsapplicaties worden ten opzichte hiervan als minder belangrijk beschouwd.

Wil je de cijfers achter deze feiten zien? Download hier een kopie van het volledige rapport.