Outsystems haalt 360 miljoen dollar op

 

De zakenbank Goldman Sachs heeft samen met het investeringsfonds KKR een minderheidsaandeel genomen in Outsystems. Deze investering zorgt ervoor dat Outsystems op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd wordt.

Outsystems wilt met geld aan bedrijfsexpansie doen en via r&d de software automatisering verder ontwikkelen. Met het platform van Outsystems kunnen ondernemingen snel en efficiënt (mobiele) applicaties bouwen en onderhouden. Daarbij wordt vooral gebruik gemaakt van een visuele interface in plaats van traditionele codeertools. Hierdoor kunnen ook gebruikers zonder programmeerkennis met behulp van het platform applicaties ontwikkelen. Daarnaast wordt de ontwikkeltijd verkort van enkele maanden tot slechts dagen.


Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties en kan bijvoorbeeld worden ingezet voor oplossingen die legacy-systemen zoals erp en crm vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen, zoals online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten).


‘We pakken een van de grootste bedrijfsuitdagingen aan: het gebrek aan snelheid en behendigheid bij traditionele softwareontwikkeling’, aldus Paulo Rosado, CEO van OutSystems. ‘Dit hindert wereldwijd digitale transformatie-initiatieven. We zien bedrijven hier dagelijks mee worstelen en zijn blij dat we via ons partnerschap met KKR en Goldman Sachs dit probleem op kunnen lossen. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten profiteren van innovatie en herdefiniëren wij de toekomst van enterprise softwareontwikkeling.’


“Deze investering volgt op een recordjaar voor het bedrijf,” zegt Rosado. “OutSystems staat sterk als pionier op het gebied van Low-Code ontwikkeling. Met wereldwijde investeerders als KKR en Goldman Sachs, die onze visie delen op het gebied van de toekomst van softwareontwikkeling, zitten wij op het pad van groei en innovatie waarmee we fundamenteel veranderen hoe organisaties software ontwikkelen.”


De investering van KKR en Goldman Sachs wordt mogelijk gemaakt door het Next Generation Technology Growth Fund.