OutSystems 11 lost Legacy Systeem Gridlock op


De nieuwe release van het low-code platform is een grote doorbraak voor het moderniseren van legacy systemen en het vervangen van grote applicatie-portfolio's.


OutSystems heeft op 26 september de release aangekondigd van OutSystems 11, de eerste low-code oplossing om een van de grootste problemen aan te pakken waarmee IT-leiders vandaag te kampen hebben - Legacy Systeem Gridlock. OutSystems 11 bouwt op zijn nummer één low-code platform voor web en mobiele apps en biedt nieuwe geavanceerde mogelijkheden om organisaties te helpen oudere systemen te moderniseren en grote applicatieportfolio's te vervangen.
 


"Het oude probleem met de patstelling is enorm. Zeventig procent van de IT-budgetten wordt besteed aan het onderhouden van grote portfolio's van oudere apps, inclusief verouderde systemen en broze, te veel aangepaste ERP- en CRM-systemen. Deze enorme technische schuld is een wegversperring voor bedrijfsinnovatie, en het opent de deur naar verstoring door meer behendige concurrenten."

Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems


Traditionele opties voor het omgaan met legacy debt en gridlock omvatten openhartoperaties bij verpakte applicaties of het aangaan van meerjarige aangepaste ontwikkelingsprojecten die lagen van complexiteit toevoegen aan de codebase. Beide opties zijn traag, duur en risicovol, en ze dwingen IT-leiders om compromissen te sluiten tussen controle, snelheid en eenvoud. OutSystems 11 elimineert deze problemen met zes nieuwe mogelijkheden die nog nooit eerder beschikbaar waren in een low-code platform.


1.    Moderne microservices-architectuur plus impactanalyse leveren onbreekbare builds, zelfs met enorme app-portfolio's: OutSystems 11 elimineert de uren besteed aan het valideren en oplossen van de problemen met complexe sets van apps en grote systemen. Een grondige analyse van de impact van volledige systemen vóór de release biedt een waarschuwing vooraf, zodat builds niet kapot gaan. Teams zijn flexibeler en creëren en wijzigen op een veilige manier snel herbruikbare services en applicaties.

2.    Out-of-the-box-bewaking geeft realtime inzicht in grote portefeuilles van onderling verbonden apps en services: neem de pols van een volledige appportfolio, identificeer potentiële probleemgebieden voordat ze de gezondheid van andere systemen beïnvloeden, inclusief SaaS en externe legacy-systemen. Ingebed toezicht, out-of-the-box analyses en ingebouwde dashboards laten zien waar of waarom een bepaalde app of service niet presteert zoals ontworpen.

3.    Continuous delivery team-functies om honderden ontwikkelaars te beheren die op hetzelfde platform werken: Beheer wie services kan maken en beheren en wie deze kan consumeren, met behulp van een volledig claimmodel dat zich uitstrekt tot alle apps en services. Organisaties kunnen zichzelf structureren op basis van bezorgingsstromen voor elk bedrijfsgebied dat parallel werkt.

4.    Containerondersteuning standaardiseert bewerkingen en portabiliteit: implementeer apps en services bij toonaangevende container-as-a-service en platform-as-a-service providers, inclusief Amazon, ECS, Azure Container Service, Pivot PAS en lokale Docker-containeromgevingen - voor snellere, slankere implementatie en verbeterde schaalbaarheid, veerkracht en draagbaarheid.

5.    Nieuw UI Framework om prachtige gebruikerservaringen (UX) snel te leveren zonder gespecialiseerde ontwerpmiddelen: het leveren van apps met consistente, moderne gebruikersinterfaces is nu wrijvingsloos voor ontwikkelteams. Een nieuw UI-framework maakt het eenvoudig om op grote schaal ervaringen op verschillende delivery-streams te presenteren en tegelijkertijd merk- en UX-consistentie te waarborgen. Ontwikkelaars hebben toegang tot schermsjablonen en patronen die zijn afgeleid van het analyseren van toonaangevende consumentenapps rechtstreeks vanuit de visuele editor van OutSystems en kunnen deze aanpassen, uitbreiden en opnieuw gebruiken als dat nodig is.

6.    Geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen volledige app-portfolio's, van ontwikkeling tot implementatie en verder: schaal de beveiliging van systemen en apps verder dan de traditionele grenzen van IT met een platform dat is ontworpen voor beveiliging. Geautomatiseerde risicobeoordelingen, gedetailleerde toegangscontroles en activiteitenbewaking vullen handmatige processen aan en zorgen voor de nodige zichtbaarheid en due diligence vereist voor grote applicatieportfolio's.

OutSystems 11 stelt organisaties in staat om hun oudere applicaties op een andere manier aan te pakken die behendigheid in de loop van de tijd bevordert en bestaande schulden uit de vergelijking verwijdert. Het vereenvoudigt ook de overgang naar een volledig nieuw bedrijfsmodel waarbij een netwerk van services onafhankelijke leveringsregels ondersteunt bovenop de belangrijkste bedrijfsfuncties, allemaal afgestemd op het bedrijf.


Hier zijn slechts enkele van OutSystems zakelijke klanten die low-code-ontwikkeling al hebben omarmd voor het reviseren van hun grote systemen:

 

  • Wereldwijd energiebedrijf EDP verving haar gehele gateway voor betalingsverwerking die elke maand miljoenen transacties beheert.

  • Schneider Electric, marktleider, bouwde een "Low-Code Digital Factory" die in de eerste 15 maanden 30 nieuwe apps bleek te zijn en de ontwikkelingspraktijken van het IT-team veranderde.

  • Vopak, 's werelds toonaangevende terminalbeheersbedrijf, herschreef zijn volledige ERP-systeem - een oorspronkelijk drie jaar lang gepland project in slechts 16 maanden.

 


"Tegelijkertijd zijn we bezig met het afbouwen van ons oude ERP-systeem en zullen we onze bedrijfsactiviteiten met PaaS en SaaS-applicaties in de toekomst alleen maar ondersteunen", zei Leo Brand van Vopak. "Voor onze kernprocessen hebben we een strategische keuze gemaakt om te ontwikkelen op het low-code ontwikkelingsplatform van OutSystems."

"We zijn bezig met het veranderen van de manier waarop bedrijven al hun applicaties ontwikkelen", zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. "Onze lancering van OutSystems 10 in 2016 heeft de ontwikkelingsmarkt voor mobiele apps verstoord, zozeer zelfs dat Gartner ons nu als marktleider beoordeelt. Nu is er voor het eerst een low-code technologie die de economie van het bouwen van grote kernsystemen en hun ondersteunende apps en services kan veranderen, in plaats van het kopen en eindeloos aanpassen van commercieel beschikbare systemen om ze fit te maken. "

Deze nieuwe lancering van het platform komt op de hielen van een financieringsronde van $ 360 miljoen voor OutSystems van KKR en Goldman Sachs die het bedrijf op meer dan $ 1 miljard taxeerden.

 


Lees hier het originele artikel in het Engels.