IT-professionals kunnen vraag naar applicaties niet aan

 

IT-professionals hebben dit jaar te maken met een steeds toenemende vraag naar applicaties, welke wordt aangejaagd door digitale innovatie en differentiatie-initiatieven, en worden overspoeld.

Wereldwijd geeft 42% van de IT-professionals aan 10+ applicaties te ontwikkelen. 21% wil 25+ applicaties afleveren en 10% geeft aan maar liefst 100+ applicaties te willen ontwikkelen.

Als oorzaken voor het te lange ontwikkelproces van applicaties werden de integratie van legacy-systemen (60%), gebrek aan ontwikkelaars (32%) en veranderende requirements (59%) genoemd.

 

59% van de bedrijven geeft aan niet tevreden te zijn met de snelheid van applicatieontwikkeling. 47% geeft aan dat de gemiddelde ontwikkeltijd voor een mobiele- of webapplicatie vijf maanden of langer is, wat ervoor zorgt dat de backlogs groot blijven en nauwelijks afnemen. 65% van de respondenten geeft aan een backlog van applicaties te hebben en slechts 32% geeft aan dit te hebben verbeterd in het afgelopen jaar.


Dit hangt samen met het nijpende tekort aan ontwikkeltalent. Vier op de vijf respondenten geeft aan moeite te hebben met het vinden van ontwikkeltalent. Bovendien wordt het recruitmentproces gezien als te lang en te duur.

Dit alles blijkt uit het State of Application Development onderzoek van OutSystems onder 3.500 IT-professionals wereldwijd.